Back to Question Center
0

Семалт: Шта значи Дародар у Гоогле аналитици?

1 answers:

Спам покварити податке и покварити га тако да више не може вам пружити корисне информације о понашању корисника и учинку вашег веб сајта. Важније је за сајтове који примају мање промета (јер ако значајно мијењају податке) него што је то већим компанијама које добијају хиљаде или милионе гледишта.

Спам у Гоогле аналитици ће се скоро увек појављивати у одељцима "Прегледи страница" или "Реферали" - company name as logo. Можете их препознати по својим сумњивим УРЛ-има или њиховим именима. На пример, шта значи дародар у Гоогле аналитици? Име 'дародар' аутоматски сугерише да је ваша страница спамирана.

Током ове године, у ГА је пратио пораст броја "реферрер спама". Анализирајте своје податке о посетиоцу током последње једне године и проверите да ли видите посете са веб локација као што су Гет-Фрее-Траффиц-Нов.цом, дародар фрее-схаре-буттонс и друге сличне странице. Ваша веб локација и скоро свака друга насумично изабрана локација ће највероватније пронаћи ове боте у својој Аналитици.Артем Абгариан, стручњак из Семалт објашњава како се бавити нежељеном поштом у Гоогле аналитици како би их спречио да униште ваше податке.

Спам у ГА обично долази на два главна начина - препоруке Гхост-а и референтне листе

Спам Гхост повећава податке о посетиоцима без посјете сајту. Они то раде тако што извршавају шифру за праћење ГА сајта и шаљу га директно на ГА сервер. Изазов заступника гхоста је да их не можете блокирати користећи ваш .хтаццесс датотеку јер физички не приступају сајту. Гхост спам се обично уклања из Гоогле аналитике кроз филтрирање.

Спам реферрал спам физички посећује вашу веб локацију и пописује ваше веб странице..Због активности пузања овог бот-а, ваш извештај ГА приказује како сте имали број посетилаца који потичу из домена независних произвођача и они су провели добар део времена у интеракцији са вашом страницом.

Нежељена пошта може обично посетити вашу веб локацију с времена на време. Као резултат оваквог понашања, у вашим подацима о саобраћају видите необјашњиве врхове и услове. Ови ботс игноришу правила наведена у вашој роботс.ткт датотеци. Али за разлику од нежељене поште, можете елиминисати претраживаче тако што их блокирате у датотеку .хтаццесс ваше странице која блокира саобраћај из одређених домена и спречава их да дођу до вашег сајта. Коришћење филтера такође може помоћи да се извадите нежељену пошту из ваше ГА. Ово се ради искључивањем извора реферера који сте идентификовали као нежељену пошту

Која је идеја спама и како то утиче на вашу локацију?

Важно је напоменути да се нежељена пошта може послати на било коју веб локацију јер је главни циљ реферера да привуку било ког веб корисника да их кликне. То је цела идеја спамове, зато немојте се бринути да могу украсти ваше податке или нешто слично. Већина реферера је тек након вожње саобраћаја до својих локација. Они се баве људском радозналошћу, знајући да бисте били склони да проверите шта се појављује у вашој ГА. Сада знате зашто не бисте требали кликнути на било коју непознату УРЛ адресу у одељцима "Упућивања" и "Прегледи страница" у вашем извештају ГА.

Главни ефекат нежељене поште на вашу веб локацију је скењивање ваших података или нарушавање тачности информација коју Гоогле Аналитицс пружа. Спам спаммера негативно утјече на стопу одјеће на вашем сајту јер ботс увек имају стопу одјеће од 100%. Ако у вашој ГА-у постоји нежељена пошта, она дефинитивно значи да је ваша стопа одбијања била надувана

Постоје познати спам реферери који шаљу злонамерни код као што су вируси. Ово је још један разлог због којег не можете кликнути на УРЛ адресе спамера реферрера у Гоогле аналитици.

Чак и након подешавања филтера и радити све остало како би задржали спам спам из ваше ГА, важно је да редовно поново прегледате своје податке како бисте провјерили да ли постоје нови сумњиви домени. Кад год то нађеш, додајте их у своје филтере и ГА извештаје вашег сајта ће постати тачнији и користан.

November 29, 2017