Back to Question Center
0

Семалт: Како уклонити спам спам? Лаки савети

1 answers:

Спам референтни промет постао је свакодневни сусрет за већину корисника интернета. Ослобађање од оваквог саобраћаја је од суштинског значаја за сваког власника веб сајта или агента за СЕО агенције. Алатка Гоогле аналитике има бројне начине уклањања спамера реферрера из вашег извештаја о референци ГА. Спам саобраћај је био стар концепт технике претраживача црне мреже . Појединци би користили овај метод да лажу својим клијентима како би своје странице учиниле брзим - drain cleaning plumber. Штавише, то би могло довести до лажних рекламних утисака, што би изазвало велике губитке својим клијентима без сумње. Разумевање непожељне спам је неопходно за све који раде на електронској трговини.

Ник Цхаиковскии, виши менаџер успеха за купце Семалт , овдје објашњава неке практичне проблеме у овом погледу.

Разумевање рефералног промета

Саобраћај реферера је посетилац који кликне на своје веб странице са других веб локација. Када веб странице повезују на вашу веб локацију, постоји директна повезаност домена, што може довести до сталног протока посетилаца. На примјер, можете кликнути на линк на вашој веб страници из домена као што је Натионал Геограпхиц'с Вебсите. Информације о вашој домени биће на Нат Гео сајту јер сте постали Нат Гео судија.

Шта је спам спам

Спам реферрала је саобраћај који долази из домена које могу или не могу да се повезују са вашом веб-сајту. Неке тактике могу укључити стварне легитимне посете од стварних људи. У другим случајевима, реферрер спам покушава преварити ваш код за праћење ГА у снимању посете странице која је лажна..У оба случаја, ваша ГА рачуна број посета који могу или не морају бити одраз као дио ваших посјетилаца. У многим случајевима, реферрер спам се може појавити као препоруке духова или чак реферрали упућивача:

  • Реферални пописивач: углавном су ботови. Саобраћај који потиче од бота ако није и законит. Они долазе на вашу веб страницу током легитимних саобраћајних сесија.
  • Референци Гхост: Они не посећују вашу веб страницу. Међутим, успеју да преваре вашу Гоогле аналитику у регистрацију лажне посете.

Уклањање реферрер спама

Свим вебмастеру су потребни основни алати за бављење саобраћајем који не долази од стварних клијената. На примјер, неки од алатки које вебмастери користе за обављање услуга повратне везе могу помоћи особама да уклоне спам спам. На пример, неке од њих можете активирати на картици Поставке администратора.

На картици "админ" можете активирати услуге филтрирања бот-а. Постоје подаци о спаму као и пауци који имају тенденцију да претражују веб страницу из различитих разлога. Креирање прилагођених ботичних филтера може помоћи да се не задрже неки од ових извора промета који можда нису легитимно важећи. Неки домени попут Семалт имају познату историју бацања напада спама.

Од суштинског је значаја да користите е-поштарског провајдера који је сигуран е-маил провајдер може филтрирати неки реферални промет са веб локација. Они могу учинити читаву сесију прегледавања сигурна, као и заштиту ваших клијената од могућих спам напада.

Заклучение

Спам реферера је велики проблем са већином корисника Интернета. Неке од агенција које се баве оглашавањем црне шешир имају тенденцију да користе тактику упуте за спам како би пружиле своје брзе резултате. Овај саобраћај нема основ за његово примењивање. Можете се суочити са неким казнама када покушате рангирати користећи нежељени саобраћај. Ово упутство може вам помоћи да избегнете реферални промет.

November 29, 2017