Back to Question Center
0

Семалт: Како филтрирати унутрашњи саобраћај у Гоогле аналитици?

1 answers:

Многе компаније управљају својим клијентима помоћу алата за праћење промета. ИП адреса корисника може бити суштинска техника за праћење квалитета веб посета који долазе на ваш домен. Људи који се баве вебсајтовима е-трговине користе дигитални маркетинг вештине као што је СЕО да би добили своје клијенте. Ови методи користе алате као што је Гоогле аналитика, које имају тенденцију да надгледају и дају сјајни начин постизања циља. Алатке као што је Гоогле аналитика (ГА) садрже основне информације као што су промет на веб локацији и конверзије - nationwide appraisal services. Међутим, у неким случајевима, саобраћај може да потиче од ваше компаније. Неке употребе ваше веб локације у вашој организацији могу резултирати веб посјетом, што не значи да се претварају у продају. На пример, понекад, ваша компанија може ажурирати веб локације као што су логотипи, фонтови и садржаји.

Неопходно је филтрирати интерни саобраћај из података ГА како бисте сакупили прецизну слику вашег понашања на тржишту. Да бисте успели у томе, придржавајте се следећих практичних савета које је пружио Росс Барбер, водећи стручњак из Семалт .

Подаци који имају унутрашњи саобраћај могу довести на погрешну слику о тактици интернет маркетинга. Штавише, он вам склања ваше податке, због чега је тешко прилагодити вашу маркетиншку тактику. Особа која има веб страницу мора да изврши одређена прилагођавања у ГА-у да филтрира унутрашњи саобраћај из приказивања на графикону посетиоца..

Важне информације о ИП адреси

Када прегледач покуша да посети веб локацију, сервер забележи веб посету по ИП адреси. ИП адреса подсећа на стандардну физичку адресу, само да је доступна на интернету. Већина провајдера интернет услуга одржава веб везу која серверу даје захтев за ИП адресом. Најлакши начин да особа добије ИП адресу рачунара је од претраживача . На пример, једноставно претраживање Гоогле-а "која је моја ИП адреса." Можете да пређете на статички ИП план у плану интернет везе ваше компаније. Када добијете своју ИП адресу, могуће је искључити посете у Гоогле аналитици.

Како филтрирати интерни саобраћај у Гоогле аналитици

Да би особа могла да филтрира унутрашњи саобраћај, рачун ГА је неопходан. Требали бисте се пријавити на ГА рачун. Када се пријавите, можете искључити своју ИП адресу. Да бисте то урадили, идите на картицу админ. Можете га наћи на бочној траци или у горњем десном углу приказа изворног сајта. Са овог панела кликните на "адд а филтер". Кликните на ово црвено дугме и поставите име за филтер који користите. Можда ћете морати да направите будућа додатка у прилагођеним филтерима, тако да је кључно да унесете име.

Кликните на падајући мени и изаберите опцију "селецт филтер типе". У овој опцији, можете бити у могућности да унесете ИП адресу коју желите искључити. Укуцајте ИП адресу рачунара који користите или статичка ИП адреса ваше компаније. Ова ИП адреса се може наћи из претраге коју сте урадили у првом кораку. Увек запамтите да сачувате све промене које унесете у ГА. Увијек имате више приказа како бисте вратили промјене у случају да нешто крене наопако

November 29, 2017