Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Ти, да, ти! Да ли знате шта је спам спамера?

1 answers:

Спам препоруке или реферрера је лажни саобраћај који се приказује на вашем Гоогле Аналитицс налогу. Међутим, када будете пажљиво провјерили одакле долазе хитови, видећете да су они са веб странице за упућивање и у већој мјери повећати стопу одбитка. Тренутно постоје две главне врсте референци духа које утичу на податке Гоогле аналитике. Прво, постоје нежељене поште и пописивачи који индексирају ваше веб странице и игноришу датотеке роботс.ткт. Други тип је Дародар, који се може идентификовати као илегални програм генерисања саобраћаја - water heater maintenance. Риан Јохнсон Семалт Манагер Суццесс Манагер, објашњава да главно питање је да спам реферрал спам долази из више домена, од којих су већина теме за одрасле и хитне веб странице 24 часа.

Разлика између спам ботова и референци духа је квалитет саобраћаја. Спам гхост реферрер шаље саобраћај из нових и непознатих домена, али никад не посећује ваше веб странице. Умјесто тога, остављају дигиталне стазе које утичу на ваше Гоогле аналитичке рачуне и повећавају стопу одсуства. Циљ је да прате ваше Гоогле аналитичке кодове, а можете их блокирати тако што ћете креирати филтере на свом налогу. На тај начин ћете моћи да зауставите спам спам упућивања од уништавања података аналитике.

Да ли гхост реферрер спам утјече на мој СЕО или веб страницу?

Сигурно је споменути да спам спринтер-а не утјече на ваш СЕО или веб страницу. Као што смо већ описали, они заправо не посећују вашу веб локацију, већ се појављују у главним реферерима података Гоогле аналитике..Међутим, то је оно што утиче на извештаје података и аналитике. Гхост реферрер спам погоди ваш сајт цијели дан и приказује до хиљаду хитова у року од 24 сата.

Спам спринтер-спашава чини следеће ствари на вашој веб локацији:

  • У великој мјери повећава укупну стопу одбијања ваших веб страница.
  • Може смањити број посјетитеља на вашем блогу или веб локацији.
  • Искључује рефералне податке и отежава вас да видите да ли је саобраћај квалитетан или не.
  • То спречава конверзију циља и податке о локацији, које вам шаљу многе посете из Русије.

Како реферери спамера шаљу податке на своје Гоогле аналитичке рачуне?

Код вашег Јавасцрипта, ИД за праћење говори Гоогле аналитику коју веб локација за упућивање шаље вам саобраћај. Спамере користе следеће три методе за слање лажних посетилаца и погодака на рачуне Гоогле аналитике:

1. Убацују Јавасцрипт кодове на своје веб странице и генеришу хитове на своје веб странице.

2. Они су поставили аутоматске боте да индексирају вашу веб страницу, изговарају реферере и показују пуно посета.

3. Поставили су одређене боте да шаљу податке директно у вашу Гоогле аналитику и не укључују стварне сајтове упућивања.

Најбољи начин за спам спам спамовање је стварање филтера или уређивање ваше .хтаццесс датотеке. Можете креирати што више филтера како желите спречити сумњиве погодке да униште податке Гоогле аналитике .

November 29, 2017