Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Имаге СЕО и могућности које могу да пруже

1 answers:

Видео и слике нуде јединствене могућности претраживача за оптимизацију и помоћ вашим странама шаљу различите актуелне сигнале Гоогле, Бинг, Иахоо и другим претраживачима. Претраживачи претраживача оцјењују текст слика и повезују их са садржајем ваше веб странице. Они не само да правилно разумеју и приказују текст слика већ и да их користе као извор смерница за актуелну релевантност одређених страница. Преношење слика је једноставно и постоје неки начини да додате додатни СЕО сок на слике.

Слика Алт Таг:

Алт ознаке слике дају боји претраживача јасан контекст ваших слика. Ознаке помажу Гоогле да разумеју природу и значење ваше слике и користе их читаоци - callao city tour. Алт ознаке слике служе функцијама приступачности и оптимизацијом претраживача . Због тога би требало да се фокусирате на исправно обликовање ознака слике алт и додајте главну кључну реч за њих. Добри алт тагови пружају изванредан контекст кључних речи за странице и помажу да ваше слике постигну веће резултате у претраживању слика.

Оливер Кинг, Семалт Менаџер за успех купаца, каже да би требало да текст слике остане краћи од 130 знакова и да избегне пуњење кључних речи..Уверите се да текст изгледа природно и кратко говори о вашем садржају. Истовремено, требало би да контролишете величину објављених слика и избегавате коришћење ал тагова на декоративним сликама као што су фотографије у позадини и слике птица или животиња. За додавање алт ознака у Веебли, требало би да отпремите слику на сервер и кликните на опцију Адванцед> Алт Тект.

Написи слика:

Напомена нуди увид у ваш садржај и Гоогле прегледа наслове како би схватио природу вашег садржаја. Заглавље слике није захтев за СЕО, али је добро за свеобухватни кредибилитет и видљивост вашег сајта. Могуће је додати заглавље слике у Веебли. За ово треба да отпремите слику и изаберете опцију Цаптион.

УРЛ-ови слика и имена датотека:

Важно је додати кључне ријечи на своје име датотеке, и ово је једна од најбољих СЕО пракси. Гоогле и други претраживачи претражују имена датотека на сликама и помажу вам да додате вредност свом укупном садржају. Поред тога, вебмастере постају једноставне да своје слике буду рангиране у Гоогле претрази слика, што ће довести све више и више промета на своје веб странице. Када уплоадујете слику у Веебли, уверите се да УРЛ адреса одговара имену датотеке. На овај начин, ваш УРЛ слике ће изгледати као ввв.абц.цом/иоурфиленаме.јпг. То је једна од најкритичнијих слика СЕО алата и требало би да се користи редовно.

Величина слика:

Величина ваших слика треба бити разумна и требала би одговарати садржају ваше веб странице. Ако имате приступ малим сликама, можете их променити помоћу неких алатки као што је Преглед за Мац и друге. Најчешће, слике људи са сликама да им дају импресивнији и свеобухватнији изглед. Велики број алата је доступан на интернету који вам могу помоћи у промени величине и измјене слика. Такође, Веебли аутоматски подешава слике у позадини и заглављу у оптималну величину, тако да вам не треба бринути о промени величине великог броја фотографија.

November 29, 2017