Back to Question Center
0

Како оптимизовати АЛТ атрибуте & ндасх; Семалт Савети

1 answers:

Неки вебмастери затварају слике да буду индексирани у декларацији роботс.ткт, док остали не потписују слике својих производа и услуга помоћу АЛТ атрибута. Друга група вебмастера користи неинформативни АЛТ атрибут, као што су стандардне кључне речи и фразе или ставите реч "слика" у Алт Тект. Као вебмастер, требало би користити одговарајуће Алт атрибуте - sfr cloudlinux.

Франк Абагнале Семалт Менаџер за успех купаца каже да када се ради о тражењу слика, видећете неке од ваших слика у Гоогле резултатима претраге. Али то је једино могуће када оптимизујете своје фотографије за СЕО. Када неко тражи одређене речи или фразе, он ће бити упућен на вашу веб страницу.

Задржите своје слике спремне за резултате прве странице:

Прва ствар коју треба запамтити је како рећи Гоогле, Бинг и Иахоо о природи ваше слике. Алт атрибути се користе у КСХТМЛ и ХТМЛ документима за спецификацију алт текст (алтернативни текст) који ће се приказати када елементи на које се примењује не могу бити приказани.

Из примера испод, провјеримо како саставити алт атрибут за вашу слику:

  • "Слика 1" - то је бескорисна опција и није описна. Недостатак корисног и информативног текста лоше је за индексиране слике.
  • "Тинејџер је рибар" - то је добар опис за ваш лик, али то није прикладно за комерцијалне веб странице.

Како направити савршене алт атрибуте за своје слике?

Ево пет принципа писања одговарајућих алт атрибута за ваше слике:

1. Брзи и користан опис ваше слике:

Ако се опис ваше фотографије не поклапа са његовим садржајем, слика никада неће добити никакав клик из претраге..Срећом, ВордПресс и други системи за управљање садржајем аутоматски генеришу алт атрибуте. Али увек морате да проверите овај одељак пре објављивања слике на веб локацији.

2. Укупна дужина алт атрибута:

Цела дужина вашег алт атрибута мора бити од три до четири речи, али не дуже од 200 карактера. Ако користите мање од три речи, биће тешко описати вашу слику. Што се тиче горњих граница, Гоогле, Бинг и Иахоо размишљају о првим 255 знакова алт атрибута које препознају ваше слике.

3. Користите примарну кључну реч у атрибуту алт слике:

Као и заглавља (Х1, Х2, Х3, Х4 и Х5) и насловне ознаке, требате користити примарну кључну ријеч у атрибуту алт слике. Другим ријечима, можемо рећи да алт атрибут мора садржавати вриједне информације, што вам олакшава промовисање садржаја.

4. Не спамујте:

Спамирани и прекомерно оптимизовани алт атрибути ће изазвати санкције од Иахооа, Бинга и Гоогле-а. Дакле, требало би да убаците одговарајуће кључне речи или фразе у алт атрибу и ограничите њихов број на три до пет. У вашим алт атрибутима не морате користити речи попут "онлине", "цијена", "купити", "слику" и "вебсајт".

5. Не напишите алт атрибуте за декоративне слике:

Ако ваша веб локација има пуно декоративних слика, за те слике вам не треба писати алт атрибуте. Осим тога, слике стрелица, дугмића, оквира, животиња, птица и природе боље су оставити празне.

Закључак:

Ако посједујете више веб страница, не смијете потцијенити значај алт атрибута и слика високе резолуције. Било да додате нове производе у вашу продавницу или да напишете блог објаву, морате правилно и правилно подесити слике.

November 29, 2017