Back to Question Center
0

Семалт открива 4 корака за постављање филтера у Гоогле аналитици за праћење поддомена

1 answers:

Постављање прилагођеног филтера у Гоогле аналитици, анализирамо саобраћај поддомена одвојено од наше главне странице. Ови прилагођени филтери су корисни за циљне странице , веб странице са блоговима и комерцијалне странице које су део постојећих домена.

Ево свеобухватног и директног водича од Андрев Дихан, врхунског стручњака из Семалт , о томе како можете подесити филтер у Гоогле аналитици како бисте пратили поддомене - job production tracking software.

Корак # 1: Подесите своју Гоогле аналитику на поддомену:

Треба да се уверите да је налог Гоогле аналитике подешен на поддомену и да оба домена користе један УА код. Ако обе ваше веб локације не користе исту својину УА-а, можда нећете моћи да видите статистику када креирате филтере. Такође можете да користите Гоогле помоћника за ознаке и проверите статус вашег домена и поддомена како бисте проверили да ли је код исправно инсталиран. Када подесите код Универзалне аналитике за обе локације, можете прећи на други корак.

Корак # 2: Креирајте нове приказе на рачуну Гоогле аналитике:

Креирање нових приказа на вашем налогу Гоогле аналитике је једноставно. Када се пријавите на свој рачун, кликните на одјељак Админ и кликните на опцију Креирај нови приказ. Не заборавите да овом приказу дате право име. Када се овај корак заврши, додајте стварни поддомен (као што је блог.абц..цом) и сачувајте подешавања. Овај корак осигурава да без икаквих проблема можете приступити својим неискоришћеним и сиромашним саобраћајним подацима. Штавише, лако је искључити филтере, али их не можете трајно избрисати и не можете поново мењати филтриране податке.

Корак # 3: Примијенити прилагођене филтере:

Требали бисте кликнути на нове приказе које сте креирали за своју поддомену и што прије примијените прилагођене филтере. Под типом филтера би требало да изаберете опцију прилагођеног филтера и кликните на дугме Укључи. Такође можете изабрати име хоста падајућег менија; овде морате додати поддомену са периама и курзивима. На пример, ако је ваш поддомен ввв.вхолесале.абцсите.цом - можете је уметнути као велепродаја \ .абцсите \ .цом.

Када завршите овај процес, не заборавите да кликнете на опцију Верифи Филтер да бисте се уверили да све функционише добро, али то је непотребан корак. Када кликнете на дугме Сачувај, филтри ће почети сакупљање и приказивање података у наредних двадесет и четири сата.

Корак # 4: Додајте искључење за упућивање на Гоогле аналитику:

Додајте искључење упућивања на својство Гоогле аналитике пошто ће спријечити посјетитеље поддомена да се приказују као самоподешавања. Поред тога, они неће моћи да искривљују извештај Гоогле аналитике. Да бисте применили искључење за упућивање, требало би да одете до одељка Админ на свом Гоогле Аналитицс налогу. Када одаберете својство, следећи корак је да кликнете на опцију Инфо за праћење. На крају, требало би да кликнете на листу за искључивање упута и додате УРЛ поддомене пре чувања поставки. За додатне информације о филтерима и поддоменима, треба да проверите одељак Гоогле за помоћ.

November 29, 2017