Back to Question Center
0

Како добити поуздане плаћене повратне линкове за побољшање СЕО сајта?

1 answers:

Бацклинкс су најчешће коришћени појам у сфери оптимизације претраживача. Постоје неки различити облици повратних линкова који постоје у зависности од њихове сврхе и квалитета. Многи онлине трговци који су недавно почели да развијају и промовишу своје онлине пословање, осећају се фрустрираним када је реч о изградњи везе. За оне који су нови у овој сфери, процес добијања квалитетних повратних линија може бити прилично компликован. Овај чланак је специјално дизајниран за оне који траже додатне информације у СЕО Бацклинку. Овде ћете пронаћи одговор на питање зашто су повратне везе важне за СЕО и како разликовати природне и неприродне повратне везе.

paid backlinks seo

Улога Бацклинкс у СЕО

Бацклинкс су они спољни линкови који су усмерени ка вашој веб страници или блогу. Они су познати и као улазне везе. Претраживачи привлаче повратне линкове као детерминанте популарности и репутације веб странице. Што више линкова из извора квалитета указује на вашу локацију, то ће вам бити више ауторитета из претраживача. Оптимизација претраживача Бацклинк-а односи се на појам када се боре за претрагу разматрају повратне линије које показују на веб локацију како би пронашли релевантнији садржај за упит корисника. Када претраживач израчунава релевантност веб странице за одређени израз за претрагу, сматрају број квалитетних долазних веза на ову страницу. Због тога прво треба размишљати о квалитету улазних веза него о њиховој количини. Гоогле сматра садржај веб странице да одреди квалитет везе. То значи да треба обратити посебну пажњу на релевантност садржаја у коме су постављене ваше повратне везе. Ако су повратне линије окружене неповезаним садржајем, такве повратне везе ће бити мање релевантне.

Врсте повратних линкова

Постоје две главне врсте повратних линија - вештачке (неприродне) повратне везе и природне (органске) повратне везе.

  • Вештачке (неприродне) повратне везе

Непристрански повратни линкови су они који су створени неприродно. У већини случајева, ове повратне везе купују власници веб сајтова или вебмастери из других не-квалитетних домена. Имају сврху оглашавања и изгледају неприродно за претраживаче и просечне кориснике. Многи сајтови повратне линкове који су познати као вештачки и немају никакву вредност на вашој веб страници. Не препоручујем вам да се укључите у плаћене повратне СЕО, јер може заврсити са лошим резултатима и чак казнама од Гоогле-а.

backlinks seo

  • Природне (органске) повратне везе

Ова врста веза односи се на оне повратне линије које сте добили без вашег знања. Појављују се када власник веб странице, блогер или новинар повезује вашу веб страницу или чланак као пример или референцу. Овакве повратне линкове позитивно утичу на рангирање веб странице и привлаче квалитетан саобраћај на веб страницу. Да бисте добили природне повратне линкове, морате креирати квалитетан и истраживачки садржај који корисници, као и други власници веб странице, пронађу корисне и вриједне за њих. Уверите се да је тема веб сајта на којој сте Бацклинкс стављени релевантни за тему вашег сајта и индустрије. Штавише, посебну пажњу треба посветити тексту сидра за бацклинк. Овај текст мора да се поклапа са једним од ваших циљаних кључних речи Source .

December 22, 2017