Back to Question Center
0

Како да видите пораст повратних линкова у Гоогле аналитици?

1 answers:

Гоогле аналитика је један од најбољих професионалних аналитичких алата који пружају вебмастере са свим потребним подацима о метрицама сајта и позицији на СЕРП. То даје прилику да пратите успех кампања за оптимизацију претраживача и достигну одговарајуће закључке из добијених информација. Још једна очигледна предност овог софтвера Гоогле аналитике је могућност пратити повратне линкове веб сајта. У ГА вањским везама се зову реферали. Зато је то оно што треба да тражите у својим аналитичким извештајима.

how to see backlinks

Овај чланак посвећен је информацијама како видети повратне линкове у Гоогле аналитици и како их разликовати по квалитету и извору. Па, идемо.

Кораци за преглед и повратне везе у извештајима Гоогле аналитике

 • Одабир тачног Гоогле профила

У почетној фази вашу сарадњу са ГА, морате се уверити да користите тачан налог, профил и приказе јер можете имати неколико профила овде и бројне различите пројекте који могу изазвати прави неред. Сајт са којим тренутно радите биће стављен у горњу десну руку странице. Морате кликнути на њега и изабрати одговарајућу.

 • Извјештаји о набавци

Саобраћај повратних линкова овдје се категоризује по подацима. Следећи кораци ће вам помоћи да исправно прегледате свој извештај о повратној вези:

 1. Кликните на "Ацкуиситион" у левом менију да бисте проверили све извештаје о стицању;
 2. Изаберите пад "Све промета";
 3. Кликните на дугме "Реферали".
 • Извештај о референцама ће вам пружити повратне податке

Извори референтних извора се могу наћи у делу Гоогле аналитике који се назива " Реферални извештај. "Овдје ћете видети све потребне податке о вашим повратним линијама и изворе на које се налазе.

 • Практичне технике за провјеру повратних линија у ГА

Постоје неке напредне технике квалитета које можете имплементирати читајући извештаје за бацклинк у ГА.

 • Додајте нове сегменте публике

Да бисте сузили своје истраживање бацклинкса и добили прецизније информације, имплементирајте сегментацију публике. Ова техника Гоогле аналитике ће вам помоћи да разбијете различите типове посетилаца који долазе на вашу веб страницу кроз повратне линкове.

Да бисте сегментирали своје повратне линкове, следите ове кораке:

 1. Кликните на дугме "Додај сегменте";
 2. Користите поље за претрагу;
 3. Затим кликните на "Аппли" потврдити;
 4. После тога, пратите проценат нове сегментне публике и упоредних података.

seo backlinks

 • Примарне димензије

"Функцију у ГА. Подразумевана примарна димензија је извор. На овом картици можете погледати домене за повратну везу. Да бисте пратили страницу за повратну страницу, једноставно морате кликнути на један од домена. Тиме ћете моћи да видите референтну путању ваших спољашњих веза.

Након провере свих долазних изворних извора, можете погледати и које циљне странице добијате референце. То можете учинити следећи следеће кораке:

 1. Кликните на "Ландинг Паге";
 2. Затим су посматране референтне странице;
 3. Проверите податке о аквизицији, понашању и конверзији; (можете проверити ове податке трендинг горе) Source .
December 22, 2017