Back to Question Center
0

Семалт - како да скривате веб странице?

1 answers:

Лепа супа је библиотека Питхон која се широко користи за скривање веб страница стварањем парсе из КСМЛ и ХТМЛ докумената. Веб скраћење, техника екстракције података са веб страница и страница, широко се користи у областима за анализу података и управљање. У већини случајева, програмски језик Питхон-а је предуслов за научне податке.

Питхон 3 има алате за оштрење и модуле које можете да примените на свој пројект управљања подацима. Тренутно ради као Беаутифул Соуп 4, овај модул је компатибилан са Питхон 3 и Питхон 2 - san computer repair. 7. Модул Беаутифул Соуп 4 такође је у стању да креира раздвојено дрво за непотворену супу од тегова. У овом упутству ћете научити како да извадите страницу и напишете ошишане податке у ЦСВ датотеку.

Први кораци

Да бисте започели, подесите сервер или локално Питхон кодирање на вашем рачуналу. Такође треба да инсталирате Модул за лепу супу и захтеве на вашој машини. Познавање рада са оба модула је такође неопходан предуслов. Познавање ХТМЛ тагирања и структуре такође је додатна предност.

Разумевање ваших података

У овом контексту, стварни подаци из Националне галерије умјетности ће бити кориштени да вам помогну да разумијете како користити прекрасну супу 4. Национална галерија уметности обухвата 120.000 комада које обавља око 13.000 уметника. Уметност се налази у Васхингтону Д. Ц, Сједињене Државе.

Веб екстракција података са Беаутифул Соупом није толико компликована. На пример, ако се фокусирате на слово З, означите и забележите име на списку. У овом случају, прво име је Забаглиа, Ниццола. За доследност наведите број страница и име последњег извођача на овој страници.

Како да увезете захтеве и библиотеку лепих супа

Да бисте увезли библиотеке, активирајте програмско окружење Питхон 3. Проверите да ли сте у истом директорију са програмским окружењем. Покрените следећу наредбу да започнете. ми_енв / бин / активирати.

Креирајте нову датотеку и започните увоз библиотека Лепа Супа и Захтеви. Библиотека захтева ће вам омогућити да користите ХТТП унутар својих Питхон програма у читљивим формама. Сјајна супа, с друге стране, брзо баца странице. Користите бс4 за увоз Беаутифул Соуп.

Како сакупљати и анализирати веб страницу

Коришћење захтева прикупља УРЛ адресу ваше прве странице. УРЛ прве странице бит ће додељена страници варијабле. Израдите објекат БеаутифулСоуп из Захтјева и разврстајте објекат из Питхон-овог парсера.

У овом туториалу, циљ је прикупити везе и имена уметника. На пример, можете сакупити датуме уметника и националности. За кориснике Виндовса, кликните десним кликом на име умјетника. У овом случају користите Забаглију, Никколу. За кориснике оперативног система Мац ОС додирните "ЦТРЛ" и кликните на име. Кликните на "Инспецт Елемент" мени који поп-уп на екрану приступа алатима веб програмера. Одштампајте имена извођача како би Беаутифул Соуп брзо прегледали дрво.

Уклањање доњих веза

Да бисте уклонили доње линкове на вашој веб страници, прегледајте ДОМ тако што ћете кликнути десним тастером миша на елемент. Идентификовали ћете да су линкови под ХТМЛ таблицом. Користите лепу супу, користите "метод разградње" да бисте уклонили ознаке из стабла раздвајања.

Како извући садржај из ознаке

Не морате да одштампате целу ознаку везе, користите Беаутифул Соуп да бисте уклонили материјал из ознаке. Такође можете да снимите УРЛ адресе повезане са уметницима користећи Беаутифул Соуп 4.

Снимање очишћених података у ЦСВ датотеку

ЦСВ датотека вам омогућава да складиштите структуриране податке у обичном тексту, формат који се највише користи за таблице података. Препоручује се познавање руковања текстуалним датотекама у Питхон-у.

Веб екстракција података се користи за скраћивање страница и добијање информација. Будите пажљиви са веб сајтова о којима сте подаци о екстракцији. Неке динамичне веб странице ограничавају екстракцију веб података на својим сајтовима. Да бисте сакрили страницу са Беаутифул Соуп и Питхон 3, то је једноставно.

December 22, 2017