Back to Question Center
0

Семалт: Како користити платформу за екстракцију Веб локације за претрагу

1 answers:

Постоји толико туторијала за ДИИ преко Интернета. Ако вам треба само екстрахирати само мали број података, туториали могу помоћи. Али, ако вам је потребно редовно извлачење великог броја података, онда требате запослити искусног трећег партнера - efest battery wrapper. Цравлбоард је један од провајдера таквих услуга, а многи људи га користе за свој задатак за скраћивање веба. Платформа је веома ефикасна. Дакле, препоручује се људима који требају редовно чишћење велике количине података.

Поред његове ефикасности, лако се користи. Овде су описани једноставни кораци потребни за коришћење платформе.

Корак 1:

Идите на страницу за претрагу веб странице ЦравлБоард кликом на ову везу. Попуните формулар за регистрацију на одговарајући начин. Постоје поља за име, презиме, адресу е-поште компаније и улогу посла. Када завршите, само кликните на дугме за пријављивање. Аутоматска пошта ће бити послата на адресу е-поште коју сте навели за верификацију. Отворите е-пошту и кликните на везу за потврду да бисте активирали нови ЦравлБоард налог.

Корак 2:

Примарни циљ овог корака је додавање сајта за пузање, али прво треба да направите ситегрупу. Ситегроуп је група локација које имају сличну структуру. Ово је за људе који обично требају скрапе податке са више локација на једном мјесту.

Да бисте креирали ситегрупу, кликните на везу "Креирај нову групу". Налази се на десној страни изборне кутије Ситегроуп. После тога, сада можете додати сва места која припадају ситегрупи једна за другим тако што ћете кликнути на везу Додај, која се налази у горњем десном углу странице. Затим изаберите сајтове један по један.

Корак 3:

Идите у прозор за креирање ситег групе да бисте пружили жељено јединствено име за своју ситнегроуп. Запамтите да сви сајтови у ситег групи треба да имају исту структуру у супротном, можда нећете добити тачан садржај.

Да бисте схватили значај ситегрупа, на пример, узмите места за листинг послова. Ако је тражени задатак скраћен посао из плоча за рад, онда ће вам требати креирати ситегрупу да бисте се подударали с функцијом, а сва мјеста у ситегрупу ће бити мјеста за листинг послова.

Корак 4:

Према потребним пољима на овом екрану, треба да изаберете учесталост екстракције података, формат испоруке и начин испоруке. Фреквенције скраћивања података су дневне, недељне, месечне и прилагођене.

За формат испоруке, можете изабрати један од КСМЛ, ЈСОН и ЦСВ. И за начин испоруке, потребно је да изаберете између ФТП, Дропбок, Амазон С3 и РЕСТ АПИ.

Корак 5:

Екран је намењен за додатне информације. Корисници ће опет описати свој веб скраћенички задатак. Иако је то опционално, важно је укључити додатне информације јер што више описујете свој задатак, то ће више пружалац услуга разумјети тачно шта желите, а то ће донијети бољи резултат.

На овом екрану можете тражити и неке додатне услуге. Неке од њих су индексирани хостовање, спајање фајлова, преузимање слика и брзина испоруке.

Корак 6:

Овде морате само кликнути на дугме "Пошаљи упит за изводљивост". Сврха је да провајдер сервиса провери да ли је ваш задатак изводљив. Добићете е-пошту која ће вас информисати ако је ваш задатак изводљив или не. Ако јесте, сада можете ићи и извршити плаћање. Када се потврди плаћање, ЦравлБоард тим ће се укључити у акцију.

Након плаћања, морате само да чекате своје податке у формату који сте одредили, преко жељеног начина испоруке.

December 22, 2017