Back to Question Center
0

БеаутифулСоуп за грабање садржаја веб странице за пет минута - Семалт Екперт

1 answers:

Беаутифул Соуп је Питхон пакет који се користи за анализу КСМЛ и ХТМЛ докумената. Она креира парсе дрвеће за веб странице и доступна је за Питхон 2 и Питхон 3. Ако имате веб страницу која се не може исправити правилно, можете користити различите БеаутифулСоуп оквире. Излети подаци ће бити свеобухватни, читљиви и скалабилни који садрже много кратких и дугих репних кључних ријечи.

Као и БеаутифулСоуп, лкмл се може интегрисати са хтмл-ом - autohooldus p?rnus. модул парсера погодно. Једна од најистакнутијих карактеристика овог програмског језика јесте да пружа заштиту од спама и боље резултате за податке у реалном времену. И лкмл и БеаутифулСоуп су једноставни за учење и пружају три главне функције: форматирање, анализирање и конверзија дрвета. У овом водичу ћемо вас научити како да користите БеаутифулСоуп да бисте преузели текст различитих веб страница.

Инсталација

Први корак је инсталирати БеаутифулСоуп 4 користећи пип. Овај пакет ради на Питхон 2 и 3. БеаутифулСоуп је упакован као код Питхон 2; и када га користимо помоћу Питхона 3, аутоматски се ажурира на најновију верзију, али се кода не ажурира, осим ако не инсталирамо пун Питхон пакет.

Инсталирање парсера

Можете инсталирати одговарајући парсер, као што су хтмл5либ, лкмл и хтмл. парсер. Ако сте инсталирали пип, потребно је да увозите из бс4. Ако преузмете извор, мораћете да увезете из Питхон библиотеке. Молимо запамтите да лсмл парсер долази у две различите верзије: КСМЛ парсер и ХТМЛ парсер. ХТМЛ анализатор не ради исправно са старим верзијама Питхон-а; тако, можете инсталирати КСМЛ парсер ако ХТМЛ парсер престане да одговара или се не инсталира исправно. Анализатор лкмл је релативно брз и поуздан и даје тачне резултате.

Користите БеаутифулСоуп за приступање коментарима

Уз БеаутифулСоуп, можете добити приступ коментарима жељене веб странице. Коментари се обично чувају у одељку Коментар о објекту и користе се за правилно приказивање садржаја веб странице.

Титлес, Линкс анд Хеадингс

Можете лако издвојити наслове, линкове и наслове страница са БеаутифулСоуп. Само треба да добијете ознаку странице са одређеним кодом. Када се добије ознака, можете да извадите податке из наслова и поднаслова.

Навигација ДОМ

Можемо се кретати кроз ДОМ стабла користећи БеаутифулСоуп. Читање тагова ће нам помоћи да извучемо податке у сврхе СЕОа.

Закључак:

Када се горе описани кораци заврше, моћи ћете да погодно преузмете текст веб странице. Цео процес не траје више од пет минута и обећава квалитетне резултате. Ако тражите да извучете податке из ХТМЛ докумената или ПДФ датотека, онда вам БеаутифулСоуп или Питхон неће помоћи. У таквим околностима, требало би да пробате ХТМЛ скрепер и лако анализирате своје веб документе. Требали бисте у потпуности искористити функције функције БеаутифулСоуп да бисте скрчили податке у сврхе СЕОа. Чак и ако преферирамо лкмл ХТМЛ парсере, још увек можемо искористити предност система за подршку БеаутифулСоуп-а и добити квалитетне резултате у року од неколико минута.

December 22, 2017