Back to Question Center
0

Како добро рангирати на Амазону и постати успешан продавац тамо?

1 answers:

Да се ​​суочимо са тим - ако желите да схватите како најбоље оценити на Амазон-у као заиста успешног продавца, потребно је да узмете следећу изјаву. Мислим да је превише чланова е-трговине и СЕО заједнице (па чак и продаваца великих времена) често игноришу огромну прилику - фокусирајући се само на Гоогле претраживач. Наравно, то је глобални претраживач. Али ствар је што ако се продајеш на Амазону, ова гомила онлине тржишта би требало да буде далеко важнија за тебе, а не ишта друго. Зашто? Углавном зато што када је у питању тражење производа у продаји, Амазон има нешто око три пута више волумена претраживања. Импресивно, зар не? Дакле, испод ћу вам поделити део практичног знања за вас да знате како најбоље рангирати на Амазон како бисте коначно постали стварно успешан малопродајни трговац који продаје тамо.

Како најбоље оценити на Амазону

Пре свега, погледајте кључне разлике између рангирања на главним претраживачима (као што је Гоогле сам) и како најбоље рангирати на Амазону - направљен на скали.

Претварање и задовољство корисника

Пре било чега другог, кључна тачка разноликости између Гоогле и Амазон је да је главни претраживач дизајниран углавном за продају огласа - дајући вам брзе одговоре и учинити разумним да бисте се вратили на поновљену претрагу тако да обављате више претраживања и на крају - дајте више кликова на огласе. Као резултат тога, Гоогле-ова метрика успјеха се врти углавном око просјечног времена по посјетиоцу корисника, као и брзином кликова. Истовремено, Амазон је више усредсређен на давање више прихода или бруто марже која се мери по сваком куповном захтеву за одређени производ у продаји тамо. То значи да ће Амазон вероватно преуредити резултате претраживања тако да се више потенцијалних клијената успешно претвара у стварне купце. Због тога ако желите да знате како продати више на Амазон-у, пре свега, требало би да се усредсредите на побољшање ваше конверзије. Једноставно зато што с аспекта А9 алгоритма за рангирање претраге, имају више конверзија значи пружити више новца Амазон пословној бизнис платформи.

Амазонови фактори перформанси и релевантности

Најчешће, главни фактори рангирања на Амазону су подељени у две различите категорије - фактори перформанси и фактори релевантност. И овде коначно долазимо до тачке - требало би да направите јасну разлику између ова два фактора како бисте разумели како најбоље чинити на Амазон. Ево их. - Фактори учинка - све о главним факторима перформанси (сам конверзија, као и цена производа и слика) није заправо сувише компликована. Једноставним речима, сваки од ових фактора даје снажан сигнал Амазону да ће ваш производ вероватно добро продати, када се рангира добро.

  • Фактори релевантности - ова категорија означава главна поља листе страница производа коју користи А9 да бисте утврдили да ли је ваш производ заиста релевантан за претрагу корисника. Ево главних елемената вашег листинга који су препознати као примарни фактори релевантности: Назив производа, бренд, листа точака, опис производа, услови бокса, име продавца, подешавање, дневни поступак, поља филтера, мишљења купаца као као и укупни ниво продаје Source .
  • December 22, 2017