Back to Question Center
0

Која је разлика између Амазон УК Вендор Централ и Амазон УК Салес Централ?

1 answers:

Питање које често чујемо код наших клијената звучи као "Која је разлика између продавца Амазон и продајне централе?" То је прилично контроверзно питање које захтева детаљну анализу оба алата. У овом чланку покушаћемо да схватимо које користи можете добити помоћу ових Амазон маркетинг алата и како они могу утицати на ваше пословање у развоју.

Можете наћи многе чланке и дискусије на основу ове теме. Међутим, оно што се користи да буде јасно постаје све компликованије због последњих измена Амазон Регистри бренда. Тренутно Амазон ранг систем узима у обзир додатне функције, правила, накнаде и ограничења.

Дакле, осјећамо снажну потребу за дискусијом о разлици између централне и продајне централе Амазон УК-а, након најновијих алгоритамских алгоритама и новитета.

Овај чланак ће бити корисно за оне који имају купце уговорене о продаји преко Вендор Централ-а или оних који желе да изврше прелаз од централне продавнице до централног продавца или обрнуто. Дакле, хајде да наставимо.

Шта је Амазон Вендор Централ?

Амазон Вендор Централ је Амазон онлине интерфејс који користе произвођачи и произвођачи. Ако продајете своје ствари кроз овај Амазон програм, ви сте први продавац. То значи да вас не занима да испустите отпрему, продајете се у расутом стању. Овај програм је најбољи за велике произвођаче који имају своје фабрике. Можете бити регистровани на Амазон Вендор Централ само позивом. Ако видите фразу "Бродови и продаје од стране Амазон.цом" на страници производа, то значи да је учесник Амазон Вендор Централ.

Према овом програму, Амазон управља свим вашим наређењима и шаље их различитим складиштима широм земље. Штавише, Амазон држи робу и испуњава индивидуалне налоге.

Предности Амазон Вендор Централ

Међу предности програма Амазон Вендор Централ, можемо навести једноставност, познавање и заштиту. Дакле, о томе ћемо детаљније размотрити.

Када говорим о једноставности, мислим да Амазон чини све за вас. Све што треба да урадите је да продате велика наруџбина Амазон-у и инвентару брода до складишта..Амазон обрађује сва испуњења и повратак.

Још једна предност је познавање и једноставност. Амазон користи једноставан модел директне продаје на велико, према коме можете преговарати о терминима напред.

Штавише, према овом програму, Амазон поседује своје ствари и чини све најбоље да га прода више од производа било којег продаватеља треће стране са којом Амазон мора да дели своје приходе.

Дакле, како Амазон остварује сопствене интересе, учесници програма Амазон Вендор Централ добивају бројне предности као што су:

 • Амазонов алгоритам додељује сопствене производе;
 • "Куповина и продаја од стране Амазон.цом" рецепт инспирира поверење и кредибилитет корисника;
 • Амазон Приме квалификованост (инвентар се увек испоручује на време, а Амазон преузима све корисничке услуге и надокнаде);
 • Амазон производи обично освајају Куп Бок из разумљивих разлога;
 • Амазон вам пружа високу заштиту као што сте сада пословни партнери.

Штавише, користећи овај програм, добијате приступ Амазон Маркетинг Сервицес (АМС) и другим премијум маркетиншким могућностима које нису доступне у оквиру било којег другог продајног програма. Добијате прилику да користите програм Амазон А + садржаја и Амазон Вине. Ови алати ће вам помоћи да повећате своју продају до 10% и проширите свест о бранду.

Слабе тачке Амазон продавца Централ

Највећи минус овог програма је ниска маржа. Морате платити огромне накнаде за Амазон услуге, тако да ваш профит може по први пут бити нижи од трошкова. Штавише, имате било какву контролу над вашом малопродајном ценом и не можете поставити минимални трошак.

Још једна негативна страна је да имате ограничену географску тржиште. Све ваше продајне активности могу бити засноване само на Амазон.цом. Ако бисте желели да продајате своје ствари на другим поддоменима Амазона, мораћете да креирате додатне централне рачуне продавача.

Према овом Амазон програму, не можете контролисати величину инвентара. То значи да не можете да искористите повећање потражње за својим стварима и обрнуто ако се ваши производи не померају довољно брзо, Амазон вам може наплатити за складиштење (што више времена не можете да га продате, то ће вам бити већа накнада) .

Још једна слаба тачка овог програма је споро плаћање. Можете уплатити у року од 60 дана. Ако желите да је мало брже, ф.и 30 дана, морате платити 2% накнаде. Осим тога, постоји и пуно других придружених накнада као што су фондови за развој тржишта и накнаде за паковање.

За разлику од Центра продаваца Амазон, продавац Централ не пружа никакве аналитичке и истраживачке функције..Централна аналитика продавца је ограничена и не показује потпуну слику присуства на тржишту. Штавише, можете проверити све податке о вашим купцима. Забрањено је да контактирате своје купце. Сва куповна питања решавају Амазон-ов сервис за кориснике.

Да закључим све што је поменуто горе, желим да кажем да Вендор Централ може задовољити ваше пословне потребе ако сте истакнути произвођач који тражи још један тржиште. Под овим околностима добићете изврсну прилику да проширите своју свест о бранду и побољшате излагање својих производа, као и да стекнете шансу да се фокусирате на производњу, иновације и самопроизвођење. Користећи овај програм, не морате да бринете о бродарству, корисничкој подршци и другим дуготрајним услугама које ћете морати учинити као продавце трећих страна.

Шта је Амазон Продавац Централ?

Амазон Селлер Централ је онлине алат који је дизајнирао Амазон с циљем да помогне онлине трговцима да продају и продају своје ствари директно корисницима Амазон-а. Генерално гледано, Амазон Селлер Централ се користи за помоћ трећим странама, а продавци на тржишту повећавају њихову ранг листу и приход.

Користећи Амазон Селлер Централ, имате две опције за извршење налога које добијате од ваших купаца. Можете се бавити шпедитерским и корисничким услугама сами или се у потпуности ослонити на Амазон у том погледу. У овом случају, Амазон ће то решити тако што ћете уписати своје производе у програм Амазон. Још један уобичајени разлог за коришћење Амазон Селлер Централ-а је могућност контроле размене порука са вашим производима у циљу спречавања малопродаје својих ствари од стране других непознатих продаваца трећих страна.

Јачање амазон продавца Централ

Према овом програму, продајете појединачне јединице појединачним Амазон купцима преко јединственог тржишта. Због тога можемо рећи да је овај програм одличан за треће стране трговце који се не осећају заинтересовани за велепродајни маркетинг. То је флексибилан и једноставан програм који трговцима омогућава пуно контролних функција. Отворен је за све Амазон трговце, тако да вам нису потребне позиве.

Постоје две опције које можете изабрати помоћу овог Амазон програма:

 • )

  Према овом плану, не морате плаћати накнаде за претплату. Међутим, сваки пут када продате производ, потребно је платити $ 0.99 накнаду за Амазон..Узимајући у обзир број функција које добијате за овај новац, ова цена изгледа разумна.

  • Пословни план продаје

  Користећи овај план, потребно је платити месечну претплату. То кошта 39,99 долара месечно и не захтијева накнаду по особи.

  Користећи АСЦ, добијате вишу маржу и потпуну контролу под вашим ценама. Не морате плаћати никакве накнаде за трговину на велико, тако да правите и држите више за сваку купљену ставку.

  Важно је поменути Амазон Продавац Централ служи у тандему с Амазон ФБА програмом. То значи да можете да одлучите да имате инвентар складишта Амазон, испуњавате налоге и лично управљате корисничким услугама и враћањима.

  Још једна предност је што можете уплатити у кратком року (до слабијег).

  АСЦ може послужити као аналитички и извештајни алат, који вам редовно пружа релевантне извештаје. Штавише, можете да приступите демографским подацима о својим купцима и контактирате их како бисте решили све проблеме. Међутим, користећи овај Амазон програм, имате контролу не само под вашим подацима купаца већ и под вашим инвентарима. То значи да лако можете да се сетите свог инвентара из Амазонке ако желите да га пустите на другим местима.

  Недостаци Амазон Централне продавнице

  Прије свега, вреди рећи да овај програм није бесплатан и може изгледати скупо за мала предузећа. Штавише, и индивидуални и професионални планови захтевају додатне трошкове те варијабле за различите тржишне нише и категорије.

  Још једна негативна страна овог програма је да, ако ваш учесник у испуњавању производа Амазон, може имати трошкове да их задржи у складишту. То може бити проблем за продавце Амазон чије су предмете сасвим дуго.

  Међутим, највећи проблем у мом мишљењу је велика конкурентност на тржишту. Свако може постати продавац треће стране Амазон-а и сваки дан њихов износ расте. Ако су ваши производи засновани на конкурентној тржишној ниши, провели ћете пуно времена на цијенама ратова и умањити своје производе. Штавише, Амазон може такође продавати исте производе као и продавати, постајући ваш ТОП тржишни конкурент коме никада нећете моћи да надмудришете Source .

December 13, 2017