Back to Question Center
0

Веб скраћење објашњава Семалт Екперт

1 answers:

Веб скрапинг је једноставно процес развоја програма, робота или бота који могу извући садржај, податке и слике са веб локација. Док скринирање екрана може само копирати пикселе приказане на екрану, веб скрапинг пописе све ХТМЛ код са свим подацима чуваним у бази података. Онда може потом направити копију веб странице негде другде.

Због тога се веб скрапинг сада користи у дигиталним предузећима која захтевају прикупљање података. Неке од законских употреба веб скраћенице су:

1. Истраживачи га користе за извлачење података из друштвених медија и форума - buy instagram photos.

2. Компаније користе боте да извлаче цијене са интернет страница конкурената за упоређивање цена.

3. Ботс за претрагу редовно пузим сајтове у сврху рангирања.

Алати за скрапер и боте

Алатке за скраћење веба су софтвер, апликације и програми који филтрирају кроз базу података и извлаче одређене податке. Међутим, већина скрупа је дизајнирана да уради следеће:

  • Извршити податке из АПИ-ја
  • Сачувај извадјене податке
  • Трансформисати екстрахиране податке
  • ХТМЛ структуре сајтова

Пошто и легитимни и злонамерни ботови служе истој сврси, они су често идентични. Ево неколико начина да се разликује од друге.

Легитимни стругачи могу бити идентификовани са организацијом која их поседује. На пример, Гоогле боји означавају да припадају Гооглеу у ХТТП заглављу. С друге стране, злонамерни ботови не могу бити повезани са било којом организацијом.

Легитимне боте су у складу са роботом сајта..ткт фајл и не прелазе странице које им је дозвољено да оштете. Али злонамерни боји крше упутство оператора и гребу са сваке веб странице.

Оператерима је потребно уложити пуно ресурса на серверима како би могли да оштете огромну количину података и да га обрадјују. Због тога се неки од њих често прибегавају коришћењу ботона. Они често заразе географски дисперзиране системе са истим малвером и контролишу их са централне локације. Овако су способни да извуку велику количину података по много нижој цени.

Цишцење цене

Починилац ове врсте злонамерног стругања користи ботнет из којег се скрапер програми користе за оштрину цена конкурената. Њихов главни циљ је подићи своје конкуренте јер су нижи трошкови најважнији фактори које купци сматрају. Нажалост, жртве цјепања ће наставити да се суочавају са губитком продаје, губитком купаца и губитком прихода, док ће починиоци и даље уживати више патронажа.

Стругање садржаја

Садржај стругања је обимно незаконито учвршћивање садржаја са друге локације. Жртве ове врсте крађе су обично компаније које се ослањају на онлине каталоге производа за свој бизнис. Веб-сајтови који воде своје пословање дигиталним садржајем такође су склони садржају скрининга садржаја. Нажалост, овај напад може бити разарајући за њих.

Заштита од скривања Веба

Прилично је узнемиравајуће што је технологија коју су усвојили злонамјерни учиниоци извлачења учинили многе мјере сигурности неефикасне. Да бисте ублажили овај феномен, морате усвојити употребу Имперва Инцапсуле да бисте осигурали своју веб страницу. То осигурава да су сви посјетиоци ваше странице легитимни.

Ево како функционише Имперва Инцапсула

Покреће процес верификације с грануларним прегледом заглавља ХТМЛ-а. Ово филтрирање одређује да ли је посјетитељ човјек или бот, а такође одређује да ли је посјетилац сигуран или злонамеран.

Репутација ИП-а се такође може користити. ИП подаци се прикупљају од жртава напада. Посете из било којег ИП-а биће подложне даљој контроли.

Образац понашања је други метод за идентификацију злонамерних бота. Они су они који се баве претежним захтевом и забавним шаблонима претраживања. Често се труде да додирну сваку страницу веб странице у врло кратком периоду. Такав образац је врло сумњив.

Прогресивни изазови који укључују подршку колачића и извршење ЈаваСцрипт-а такође се могу користити за филтрирање бота. Већина компанија прибегава употреби Цаптцха да ухвати ботове покушавајући да се представи људима.

December 7, 2017