Back to Question Center
0

Семалт Екперт разрађује алатке за извлачење података о веб локацији

1 answers:

Уеб складиштење укључује чин прикупљања података веб сајта коришћењем веб претраживача . Људи користе алатке за извлачење података на вебу како би добили вриједне информације са веб странице које могу бити доступне за извоз у други локални диск или удаљену базу података. Софтвер за скретање веба је алат који се може користити за пузање и прикупљање информација о веб страници као што су категорије производа, читав веб сајт (или делови), садржај као и слике. Можете бити у могућности да добијете било који садржај веб странице са друге локације без званичног АПИ-ја за бављење вашом базом података.

У овом чланку СЕО, постоје основни принципи са којима функционишу ове алатке за извлачење веб страница - top vps free. Моћи ћете да научите како спајдер обавља процес пузања како би сачували податке о веб локацији на структуриран начин за прикупљање података о веб локацији. Размотрићемо алатку за извлачење података о БрицкСет веб локацији. Овај домен је веб-страница заснована на заједници која садржи мноштво информација о ЛЕГО сетовима. Требали би бити у могућности да направите функционални алат за извлачење Питхон-а који може путовати до БрицкСет веб странице и сачувати информације као скуп података података на екрану. Овај веб скраператор се може проширити и може укључити будуће промјене у свој рад.

Нужности

За један који направи Питхон веб сцраппер, потребно је локално развојно окружење за Питхон 3. Ово окружење је Питхон АПИ или Кит за развој софтвера за израду неких од битних дијелова софтвера вашег веб претраживача. Постоји неколико корака које можете пратити приликом прављења овог алата:

Стварање основног скрапера

У овој фази, требате бити у могућности пронаћи и преузети веб странице веб странице систематски. Одавде ћете моћи да преузмете веб странице и извучете информације које желите од њих. Различити језици програмирања могу да остваре овај ефекат. Ваш пописивач треба да може истовремено индексирати више од једне странице, као и да може да сачува податке на различите начине.

Морате узети Сцраппи класу вашег паука. На пример, наше име паука је брицксет_спидер. Излаз би требао изгледати као:

скрипта за инсталацију пипа

Овај кодни низ је Питхон Пип који се може појавити слично као у низу:

мкдир брицксет-сцрапер

Овај низ ствара нови директоријум. Можете да се крећете до њега и користите друге команде као што је унос додиром на следећи начин:

тоуцх сцрапер.пи

December 7, 2017