Back to Question Center
0

Семалт: Трикови спамери користе за напредовање?

1 answers:

Мицхаел Бровн, Семалт , каже да није битно колико сте пажљиви, спам ће увек добити спам е-пошту у вашем пријемном сандучету. Оно што је тешко схватити је како спамери успевају да добију све те адресе е-поште. Иако можете предузети неке превентивне мере, мало је проблема са овим проблемом. На дуге стазе, спамери увек нађу начин да добију адресу е-поште - вітання для мужчин. Корисници једноставно не разумеју разлог за ову злонамерну праксу.

Канадски Вокбок Ворлд Телецом Инц се не сматра профитном компанијом. Међутим, чини се да не спамере брину о томе. Спамер који себе назива Францисом подстакао је ову компанију у поштанске поруке. Францис једноставно је купио акције из Вокбок-а и потом одлучио да пошаље нежељене поруке како би пронашао похлепног примаоца и продао своје акције уз профит.

Таква схема "депоније и пумпе" постаје веома популарна. Чак и ако имате филтре за нежељене поште, спамери увек проналазе начин да их избегавају да осигурају да се њихови спам-е-пошти испоручују намераваном примаоцу. Они више воле да користе горе поменуту стратегију пошто им дозвољава да успију без повезивања на веб страницу коју ће спамирати. Све што им треба је порука којом се чује залога.

Истраживање које су спровели Јонатхан Зиттраин, професор Окфорд Университи и Лаура Фриедер, помоћник професора Универзитета Пурдуе показали су да разлог зашто спамери успевају је да ове шеме раде! Уколико све буде у складу са планом, они ће донијети око 5% повратка, док они који су успели да купе своје акције изгубили су скоро 7% својих улагања.

Добра вест је да можете користити једноставан али ефикасан метод за уклањање спамера. Пре свега, морате обрисати нежељену пошту. Без обзира колико је лепа и примамљива понуда, одуприте се и не купујте залиху. Јер већина људи купује то само зато што не разуме да је то спам. И увек запамтите да покушај да направите брз новац може да вам одигра трикове.

December 7, 2017