Back to Question Center
0

Веб Сцреен Сцрапинг: корисни савети из Семалт

1 answers:

Подаци могу постати ваш најважнији имиџ данас. Као таква, никада није добра идеја да се пусти да удари у руке ваших конкурената. Међутим, понекад може бити изазов да то спречи због скрининга екрана. Ово је техника која се годинама користи за извлачење података са веб страница - viedio vault bankruptcy.

Ова метода поставља два значајна проблема компанији. Пре свега, подаци се могу искористити да би се стекли предност над неким послом, можда и подциљењем цијена, као и добијањем информација о производима. Такође, ако се ради упорно, техника може такође смањити перформансе веб странице.

Опћенито, скринирање екрана је концепт који је створио рани емулацијски програм терминала пре неколико деценија. То је програмска техника која екстрахује информације са екрана које су дизајниране првенствено за гледање од стране људи. Програм се претвара да је човек и чита податке, прикупљају вриједне информације и обрађују их за складиштење.

Техника се значајно развила током година, нарочито са проналаском веб претраживача..Она се још више развила развојем е-малопродајног екрана, на пример, веб страница за поређење цена. Ове веб локације користе програме који повремено посјећују популарну е-трговину како би добили најновије цијене, као и информације о доступности за одређени производ или услугу. Ови подаци се затим чувају у бази података и користе се за пружање компаративних прегледа е-трговине.

Конкурентно скраћивање екрана има разне негативне утицаје на ИТ системе фирме у томе што је то само још један пример нежељеног саобраћаја. Недавне студије показале су да се барем 61% целокупног саобраћаја ствара. Ови боји троше виталне ресурсе као и пропусност намењену истинским веб корисницима што може довести до повећања стопе латенције за праве купце.

Сцреен сцрапинг се одвија дуго времена. Међутим, све до недавно, жртве овог понашања почињу да реагују. Неки су тражили непоштену пословну праксу и кршење ауторских права, док су супротне фирме које се боре за брање брани тиме што захтијевају слободу информација.

Многи власници веб страница су се бавили писањем правила коришћења на својим веб страницама које забрањују агресивно чишћење. Нажалост, они не могу да спроводе ове смернице, тако да изгледа да проблем не иде ускоро.

Пре више година, еБаи је представио АПИ који омогућава добар скрипте да приступе вашим подацима. Међутим, то не спречава злонамерно сакупљање информација које ће се користити за конкурентску предност. Једина права одбрана може се добити коришћењем технологије која може блокирати не-људске посјетитеље на вашој веб страници. Ово омогућава правим корисницима да приступе вашој веб страници док блокирају гусле да проузрокују штету.

Други ефективни начини на које се може борити са екраном је коришћење технике као што су интелигенција ИП репутације, откривање ИП извора кашњења, анализа понашања захтјева и одговора, процјена нивоа опасности у реалном времену и гео-локација извршење.

December 7, 2017